tatarak

Tatársky biftek, odkiaľ naozaj pochádza?

By | Novinky

Tatársky biftek alebo hovorovo tatarák je jedlo zo surového hovädzieho mäsa, ktoré sa originálne pripravuje zo sviečkovice. Jedlo, na ktoré buď nedáte dopustiť, alebo naopak, nikdy by ste ho neochutnali. V zahraničí ide o bežnú položku na jedálnych lístok, no na Slovensku ho Úrad verejného zdravotníctva zakázal, ale neskôr tento zákaz zrušil. Tatarák je jedno z mála jedál, ktoré si svoju popularitu udržiava už niekoľko rokov. Viete však, ako sa k nám dostal a či samotní Tatári s ním majú niečo spoločné? Read More

Aké sú tradičné americké raňajky? Začnite s nimi svoj deň

By | Novinky

Raňajky sú v Amerike dôležitým jedlom dňa. Tradičné americké raňajky sa skladajú z klobásy, vajec, slaniny, šunky, vyprážaných zemiakov, obilnín, palaciniek a muffinov. Chýbať nemôže pomarančová šťava, káva alebo čaj. To sú skutočné americké raňajky. Samozrejme zloženie raňajok nie je v celej krajine rovnaké, čiže v každom regióne je typické raňajkovať niečo iné. Sú výdatné a na ich konzumáciu by ste si mali vyhradiť dostatok času. Read More

steak

Steaky a ich stupne prepečenia, vyberte si správne podľa svojej chuti

By | Novinky

Prepečenie steakov závisí na ich dobe strávenej na grile alebo panvici a intenzite teploty, pri ktorej sa pripravuje. Od stupňa prepečenia sa odvíja samozrejme chuť steaku. Ak sa steak nechá piecť krátku dobu, bude šťavnatejší, jemnejší a mäso bude krvavejšie. Aj vy sa radíte medzi milovníkov steakov? Viete však, aká doba pečenia a farba vami vybraného steaku sa skrýva pod jednotlivými názvami v našom A la carte? Read More

Viete, aký je rozdiel medzi whisky a whiskey?

By | Novinky

Whisky je alkohol známy ako nápoj gentlemanov, destilovaný z obilnín a zrejúci v drevených sudoch. Názov vznikol z galského spojenia uisce beatha čiže latinsky aqua vitae – voda života. Hovorí sa, kto pije whiskey, pije vodu života. Dnes patria medzi najznámejšie tie, ktoré sú vyrábané v Škótsku a v Írsku. Od čoho však závisí rozdiel v ich názve? Read More

Chuť Ameriky prichádza do Bratislavy

By | Novinky

V Bratislave už dnes nájde domáci aj návštevník veľa dobrých reštaurácií. Ani jedna z nich však neponúka americké špeciality. Hoci väčšina z nás si pod Amerikou predstaví mrakodrapy či hollywodské celebrity, málokto tuší, že Amerika má svoju vlastnú a špecifickú kuchyňu. Read More

Jozef Haluza: Prinášame chuť Ameriky do Bratislavy

By | Novinky

Jozef pochádza z obce Ducové pri Pieštanoch. Kuchárskemu remeslu sa vyučil na SOU Mojmírová ulica v Piešťanoch. Pätnásť rokov pôsobil vo viacerých penziónoch a hoteloch v Nemecku. Piešťanom zostal verný aj po návrate z Nemecka, keď varil najmä v penzióne Diana a v hoteli Thermia. Read More