Novinky v BLUE BEAR

By | Novinky

To, že pre vás pripravujeme chutné jedlá americkej kuchyne je jasné. Chceme sa však neustále zdokonaľovať a reagovať na všetky recenzie našich zákazníkov. Preto prinášame do našej reštaurácie dve NOVINKY! Read More

10 faktov o tom, že Whiskey je naozaj zdravá

By | Novinky

Pozitívny účinok má whiskey aj na odbúravanie stresu. Nezabudnite však, že treba mať mieru!

Vďaka spomínaným antioxidantom, whiskey znižuje riziko rakoviny. Konkrétne kyselna elagová zabraňuje styku rakovinotvorných buniek s DNA.

Táto kyselina znižuje aj riziko vzniku demencie a Alzheimerovej choroby.

Ak ste zjedli ťažké,mastné jedlo je výborne zapiť ho pohárikom dobrej whiskey. Jedlo sa ľahšie strávi a vaše trávenie sa znova naštartuje.

Pozitívne zdravotné účinky má whiskey, rovnako ako víno, aj na srdce.

Whiskey proti chrípke. Ak vás trápi kašeľ, či pobolieva hrdlo whiskey vám v tom efektívne pomôže a spoľahlivo vydenzifikuje vaše hrdlo.

Whiskey je výborným nápojom aj pre pamäť. Antioxidanty obsiahnuté vo whiskey zlepšujú fungovanie mozgu.

Ak si strážite váhu, whiskey je ideálnou voľbou, pretože má nízky obsah kalórií.

 

tatarak

Tatársky biftek, odkiaľ naozaj pochádza?

By | Novinky

Tatársky biftek alebo hovorovo tatarák je jedlo zo surového hovädzieho mäsa, ktoré sa originálne pripravuje zo sviečkovice. Jedlo, na ktoré buď nedáte dopustiť, alebo naopak, nikdy by ste ho neochutnali. V zahraničí ide o bežnú položku na jedálnych lístok, no na Slovensku ho Úrad verejného zdravotníctva zakázal, ale neskôr tento zákaz zrušil. Tatarák je jedno z mála jedál, ktoré si svoju popularitu udržiava už niekoľko rokov. Viete však, ako sa k nám dostal a či samotní Tatári s ním majú niečo spoločné? Read More

Aké sú tradičné americké raňajky? Začnite s nimi svoj deň

By | Novinky

Raňajky sú v Amerike dôležitým jedlom dňa. Tradičné americké raňajky sa skladajú z klobásy, vajec, slaniny, šunky, vyprážaných zemiakov, obilnín, palaciniek a muffinov. Chýbať nemôže pomarančová šťava, káva alebo čaj. To sú skutočné americké raňajky. Samozrejme zloženie raňajok nie je v celej krajine rovnaké, čiže v každom regióne je typické raňajkovať niečo iné. Sú výdatné a na ich konzumáciu by ste si mali vyhradiť dostatok času. Read More

steak

Steaky a ich stupne prepečenia, vyberte si správne podľa svojej chuti

By | Novinky

Prepečenie steakov závisí na ich dobe strávenej na grile alebo panvici a intenzite teploty, pri ktorej sa pripravuje. Od stupňa prepečenia sa odvíja samozrejme chuť steaku. Ak sa steak nechá piecť krátku dobu, bude šťavnatejší, jemnejší a mäso bude krvavejšie. Aj vy sa radíte medzi milovníkov steakov? Viete však, aká doba pečenia a farba vami vybraného steaku sa skrýva pod jednotlivými názvami v našom A la carte? Read More

Viete, aký je rozdiel medzi whisky a whiskey?

By | Novinky

Whisky je alkohol známy ako nápoj gentlemanov, destilovaný z obilnín a zrejúci v drevených sudoch. Názov vznikol z galského spojenia uisce beatha čiže latinsky aqua vitae – voda života. Hovorí sa, kto pije whiskey, pije vodu života. Dnes patria medzi najznámejšie tie, ktoré sú vyrábané v Škótsku a v Írsku. Od čoho však závisí rozdiel v ich názve? Read More